El Consell Nacional d'aquest diumenge era força imprevisible, però Pere Navarro arribava amb el guió escrit. En un discurs impregnat d'un to de final d'etapa, el primer secretari sortint del PSC ha fet efectiva la renúncia. PERE NAVARRO, primer secretari sortint del PSC "Vull ser conseqüent amb els meus principis i posar per davant dels interessos personals, l'interès col·lectiu i la defensa del nostre projecte. I la millor manera de fer-ho és renunciar a la primera secretaria i que es convoqui un Congrès que aporti nous lideratges. "A partir d'ara seré un militant més. Suport màxim al company que surti escollit com a primer secretari." El nom que més sonava aquests dies per ocupar el càrrec era el de Núria Parlon, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. Una figura de consens que venia amb ganes de fer una sacsejada al partit. Però a primera hora, just quan Navarro prenia la paraula, Parlon s'ha afanyat a comunicar la seva decisió. NÚRIA PARLON, diputada del PSC "No faré el pas. Em dec a Santa Coloma, i no és compatible... Amb el pas enrere de Parlon, ara per ara hi ha pocs noms sobre la taula. Però durant el Consell Nacional el que ha passat a primer pla ha estat el de Miquel Iceta, que en la intervenció a porta tancada s'ha ofert, literalment, pel que calgui. A partir d'ara hi ha altres noms sobre la taula. Durant el Consell Nacional ha passat a primer pla el de Miquel Iceta, que en la intervenció a porta tancada s'ha ofert, literalment, pel que calgui. De la seva decisió en dependrà la de l'exprimer secretari de la federació de Barcelona. Carles Martí assegura que està valorant presentar candidatura en cas que Iceta no ho faci. I per últim també sona el nom de Josep Rueda, primer secretari del PSC de Palafolls, que segons l'ACN ja ha anunciat que presentarà candidatura dimarts. La situació, per tant, és de molts dubtes i poques certeses en el si del socialisme català. De moment, el que sí que s'ha aprovat en aquest consell extraordinari d'avui ha estat la gestora, encapçalada per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La comissió ha de conduir el partit fins al proper congrés de finals de juliol. Abans, però, el dia 13, hi haurà la votació del nou primer secretari amb sufragi universal obert a tots els militants.

Una comissió gestora serà qui guiarà el PSC mentre no se’n triï el nou secretari general per votació el 13 de juliol. Núria Parlon, que s’havia mostrat interessada en el relleu, ha dit que rebutja optar a succeir Pere Navarro a la primera secretaria dels socialistes catalans.

L’únic que ha anat més enllà ha estat Miquel Iceta, que s’ha ofert al partit per al que calgui. De la decisió d’Iceta en dependrà la de l’exprimer secretari de la Federació de Barcelona. Carles Martí assegura que està valorant presentar candidatura en cas que Iceta no ho faci. I per acabar, també sona el nom de Josep Rueda, primer secretari del PSC de Palafolls, que segons l’ACN, ja ha anunciat que presentarà candidatura dimarts.