JAIME ARTURO VÁZQUEZ "Nosotros, los colombianos, es muy poca, deficiente. Muchas veces nos enteramos más que todo por los canales de aquí de la región que por los mismos canales nuestros o de los consulados." MARLENE VERGEL "Es un derecho que tenemos ya para como ciudadano de Colombia. Aunque en este momento estamos representando a los colombianos aquí en España." LUZ MARI VERGEL "Venimos básicamente para cumplir nuestros derechos, como cualquier ciudadano."

Decidir entre Óscar Iván Zuluaga i Juan Manuel Santos, actual president, era aquest diumenge la tasca dels colombians que acudien a les urnes. Els dos candidats van obtenir el 29% i el 26% dels vots respectivament i aquesta segona volta decidirà el nou president de Colòmbia. La salut, l’educació i l’ocupació semblen les prioritats pels dos candidats.

A Barcelona, els colombians podien votar al carrer de la Diputació, a l’edifici de l’Escola Pia Nostra Senyora. En general, la sensació dels votants era positiva perquè consideraven que és important poder exercir el vot tot i la distància. Molts dels votants han seguit la campanya electoral a través d’Internet.