El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, confia que hi pugui haver un acord per al pressupost del 2020 aquest mes de gener després que al desembre el ple aprovés les ordenances fiscals. “Queda feina per fer; no hi ha res tancat”, ha afirmat Maragall en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ de betevé 91.0, en què ha explicat que aquest dimarts ERC reprèn les converses amb el govern després del període nadalenc.

“Si estem asseguts i hi ha reunions és perquè confiem que pugui haver-hi acord”, ha dit Maragall, que ha destacat que els republicans volen deixar empremta en els comptes. En aquest sentit, ha explicat que les reunions que es reprenen aquesta setmana han de servir per “entrar en matèria i definir tant concrecions com el vot”. “Hi ha una orientació positiva que cal explorar en nom de l’interès general de la ciutat”, ha afegit.

El paper d’ERC al Congrés

En l’entrevista, Ernest Maragall també ha abordat la segona votació que es farà aquest dimarts al Congrés dels Diputats per investir Pedro Sánchez (PSOE) com a president del Govern espanyol amb l’abstenció d’ERC. El líder municipal ha qualificat d'”increïble” que es parli d’un possible transfuguisme de vots, i ha acusat els partits de la dreta de practicar el “tot s’hi val; fins i tot els instruments més antidemocràtics”.

Pel que fa als acords d’ERC amb el PSOE per a la investidura, Maragall ha dit que en la taula que s’ha pactat es podrà “parlar de tot” en un “diàleg bilateral” entre els governs català i espanyol.