El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha dit que les cues d’aquest dilluns amb el túnel de les Glòries obert en els dos sentits és “la crònica d’una situació anunciada” perquè s’està entrant a una ciutat. “Les retencions i la congestió no les provoca el túnel”, ha dit Maragall, que recorda que l’entrada a una ciutat sempre té “un punt d’aturada”: “No estem davant de cap sorpresa”.

Aquest dimarts, la situació s’ha normalitzat al lateral muntanya de la Gran Via, que és on hi va haver més complicacions el primer dia laborable. Per Maragall, el túnel de les Glòries és “una bona obra perquè redueix efectes nocius en molts barris” com ara la contaminació. En aquest sentit, ha defensat que aquesta infraestructura és “un element positiu” per fer front al canvi climàtic.

Ara bé, el dirigent d’ERC sí que creu que hi ha un debat pendent entorn del túnel de les Glòries per definir quin pes ha de tenir el transport públic respecte al trànsit privat. Els republicans han insistit a allargar el carril bus-VAO de la C-31 a Badalona fins al túnel perquè el puguin fer servir vehicles amb dos o més ocupants. Maragall també ha defensat invertir més en transport públic als accessos de Barcelona.