cues C-31 Gran Via Glòries

ERC Barcelona vol que el carril bus-VAO de la C-31 a Badalona s’allargui fins al túnel de les Glòries d’entrada a la ciutat. D’aquesta manera creu que es poden reduir els embussos que l’Ajuntament de Barcelona ha pronosticat per als primers dies d’obertura total del túnel. El carril bus-VAO de la C-31 funciona des de finals del 2020 entre Badalona Nord i Badalona Sud, però no continua quan l’autovia s’incorpora a la trama urbana per la Gran Via de Barcelona.

Pel carril bus-VAO hi poden circular autobusos i vehicles amb dos o més ocupants (inclòs el conductor), així com vehicles ecològics, motos i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda. Els republicans faran la petició d’allargar el carril bus-VAO de la C-31 a l’Ajuntament de Barcelona a través d’un prec. Consideren que si arriba fins al túnel de les Glòries es podrà “maximitzar la inversió realitzada, fomentar l’ús del cotxe compartit i mitigar els embussos”.

El túnel de les Glòries d’entrada a Barcelona es posarà en marxa aquest diumenge, 3 d’abril, a les 8 hores. L’estrena arribarà gairebé cinc mesos després que s’obrís el túnel en sentit Besòs. La galeria soterrarà el trànsit de la Gran Via entre la rambla del Poblenou i el carrer de Padilla i tindrà dos carrils per al trànsit privat i un d’exclusiu per al transport públic. Cada dia entren per aquesta part de la ciutat uns 43.000 vehicles.