L’alcaldessa, Ada Colau, ha valorat l’obertura total del túnel de les Glòries i ha dit que encara és aviat per dir si les cues del primer dia laborable s’allargaran o no, tot i que espera que durin pocs dies. En una entrevista a TVE, Colau ha explicat que quan es fan modificacions de mobilitat importants calen dies perquè es reorganitzi el trànsit. Precisament, aquest dimarts a l’hora punta del matí, les retencions al lateral de la Gran Via s’han reduït.

És aviat per dir si els problemes que vam veure duraran pocs dies, que és el que esperem i que després es reorganitzi el trànsit
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Prioritzar el transport públic

A l’entrevista, l’alcaldessa ha assegurat que els veïns de la plaça de les Glòries estan “entusiasmats” perquè el túnel rebaixa el soroll i la contaminació a la zona. En aquest sentit, ha recordat que l’obra permetrà guanyar un parc en superfície amb “espai públic de qualitat”. Colau també ha afirmat que el túnel prioritza el transport públic amb un carril exclusiu “tal com ens demanen els ciutadans”, que permet que els busos interurbans entrin amb més fluïdesa a Barcelona.

L’alcaldessa ha apuntat que tant aquesta obra com la de la connexió del tramvia per la Diagonal busquen reforçar el transport públic per rebaixar els índexs de contaminació.