Més tranquil·litat durant el segon dia laborable de l’estrena del túnel de les Glòries d’entrada a Barcelona. Després de les llargues cues d’aquest dilluns, sembla que la normalitat es comença a imposar en aquest punt d’accés a la ciutat. Es mantenen les retencions a primera hora del matí a la Gran Via, però també eren habituals abans de l’entrada en funcionament del túnel. De fet, l’Ajuntament ja va apuntar aquest dilluns que les cues que s’hi havien produït eren similars a les de setmanes anteriors.

El consistori també confirma aquesta millora de la circulació i assegura que el túnel està funcionant “correctament”. En total, aquest dilluns van passar 35.348 vehicles pel túnel i només es van registrar retencions en hora punta mentre que la resta del dia va funcionar amb fluïdesa.

La Guàrdia Urbana evita el col·lapse als laterals

On sí que ha millorat sensiblement la circulació és als laterals, que dilluns es van col·lapsar de vehicles que intentaven esquivar les cues per accedir al túnel. Aquest dimarts al matí, la Guàrdia Urbana n’ha controlat l’accés i només ha permès que hi circulin els vehicles autoritzats. També s’han fet canvis en la regulació semafòrica i, d’aquesta manera, els laterals han guanyat en fluïdesa. Això sí, quan a les 10 h, un cop passada l’hora punta, la Guàrdia Urbana ha desmantellat el punt de control s’han tornat a repetir les infraccions en aquest tram.

L’Ajuntament destaca que, aquest segon dia laborable, molts conductors ja han rectificat els hàbits i ja coneixen millor els nous itineraris. També han observat una reducció dels vehicles que intenten fer el gir prohibit des del carrer de la Llacuna cap a la Gran Via.

Per evitar que les infraccions es repeteixin, l’Ajuntament ha anunciat que aquests punts es controlaran amb càmeres i se sancionarà els conductors que hi circulin sense ser-ne veïns.

Hi ha punts, però, on aquest dimarts encara és manté la densitat de circulació, com, per exemple, el carrer de Bilbao, on la cua de cotxes ha estat constant a primera hora. Precisament, aquest és un dels punts on el consistori ja ha reconegut que caldrà millorar la circulació.