Gran Via Glòries cues trànsit

Valoració política del govern de Barcelona després de l’estrena total del túnel de les Glòries. L’ha fet la regidora de Mobilitat, Laia Bonet (PSC), que ha demanat a la Generalitat “polítiques de país” per facilitar l’accés en transport públic a Barcelona. Bonet no ha fet cap referència a les retencions del primer dia laborable amb el túnel d’entrada a la ciutat obert i ha remarcat que la galeria prioritza el transport públic amb un carril exclusiu.

La regidora de Mobilitat n’ha parlat en una comissió d’estudi a l’Ajuntament sobre el model urbà de Barcelona en què alguns grups de l’oposició s’han referit a l’estrena del túnel. En canvi, la tinenta d’alcalde responsable de les obres, Janet Sanz, que seia al seu costat, no hi ha fet referència. Laia Bonet ha admès que el túnel és “una obra complexa” que respon al Compromís de Glòries, de soterrar el trànsit i fer un parc amb equipaments i habitatge. “Aquest és l’impacte positiu del túnel“, ha dit.

El túnel necessita polítiques de país des de la Generalitat que facilitin l’accés en transport públic a Barcelona
Laia Bonet, regidora de Mobilitat

L’estrena del túnel, segons l’oposició

L’oposició ja va acusar el govern municipal de “generar el caos” amb l’obertura total del túnel de les Glòries. En el debat a la comissió, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que no discutirà si la galeria ha de tenir “un carril més o menys”: “El problema és que tenim cues”. I s’ha preguntat quants cotxes es poden treure “si s’apliquen les polítiques adequades”. ERC ha insistit a allargar el carril bus-VAO de la C-31 a Badalona fins al túnel, però l’Ajuntament ho ha descartat.

Des de Ciutadans, Celestino Corbacho ha assegurat que “el túnel de les Glòries és un problema” i tem que no tots els conductors que entren per la C-31 en vehicle privat tenen “alternativa fàcil” per no fer-ho. La regidora no adscrita, Marilén Barceló, ha afirmat que el túnel ha tingut “sobrecost econòmic i de temps” i ha afegit que els embussos de trànsit són el resultat d’una “gestió ineficient i mala planificació”.