La fiscalia considera que la conversa que Josep Garganté va mantenir amb el metge, i que avui ha transcendit enregistrada amb el mòbil d’un agent de la Guàrdia Urbana, constitueix un delicte menys greu de coaccions. El 23 de març, el regidor de la CUP, acompanyat d’una desena de persones vinculades al col·lectiu Tras la Manta, va discutir amb el metge de l’ambulatori Peracamps que havia atès un manter perseguit per la Guàrdia Urbana. Li demanava que a l’informe, com a causa de les ferides, hi figurés una “agressió” i no pas una “caiguda”, segons s’explica a l’informe judicial.

El recurs del fiscal contra el primer informe subratlla que la presumpta coacció es va produir, de fet, per part d’un grup de persones i enmig d’un servei d’urgències “on el personal sanitari es troba sotmès a pressió i necessita la major serenitat possible per dur a terme les seves tasques”. També planteja que Garganté estaria demanant a un funcionari públic la modificació d’un document oficial i, per tant, la comissió d’un delicte de falsedat documental. I que això hauria pogut donar lloc a denunciar la Guàrdia Urbana per la via penal, o bé civil per buscar una indemnització.

Per tot això, el fiscal demana que no es faci un judici ràpid per jutjar un delicte lleu sinó que el jutge obri un procediment de diligències prèvies que permeti completar la investigació del que va passar.