El regidor ha explicat que considera aquesta acusació com un atac a la CUP, als venedors ambulants i a totes les persones que “mostren solidaritat amb els manters”. Sobre les imatges del vídeo gravat per un membre de la Guàrdia Urbana, Garganté ha afirmat que si l’agent creia que hi havia delicte en la seva actuació hauria “d’haver actuat, no gravar i després dir-li al metge que denunciés”.

Josep Garganté ha afirmat que va ser informat d’una batussa a Drassanes entre membres de la Guàrdia Urbana i els manters i que hi havia un ferit al CAP Perecamps. S’hi va acostar i la persona ferida li va dir que havia estat visitada pel metge amb la presència d’un agent i que les lesions que havia patit eren causades per “l’actuació policial”.

Després de confirmar que l’home no estava detingut, es va acostar al sanitari per demanar-li que el tornés a atendre sense la presència de cap membre de la Urbana. Segons Garganté, aquest li va dir que “era habitual” que hi hagués un agent al costat del ferit i ell li va demanar que el rebés sol i que l’escoltés.

El regidor de la CUP ha explicat també que una ciutadana va presentar a l’ambulatori una queixa per escrit en què diu que el manter ferit “fa constar que ha caigut per les escales a causa d’una actuació policial”.

“No em penedeixo de res, ho tornaria fer”, ha dit Garganté, que ha afegit que, a pesar de les crítiques rebudes, no pensa dimitir, i a pesar que un membre de l’equip municipal ja s’ha posat en contacte amb ell per parlar sobre l’incident.