JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "No hi ha perspectiva, no hi ha rumb, no hi ha nord, no hi ha ambició perque aquesta ciutat no només resolguem per inèrcia la quotidianitat sinó que sigui un motor de sortir de la crisi, un motor de generació de futur. Ens amoÏna espcecialment una cosa que cada vegada es nota més que és la subordinació al govern de la Generalitat." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El que no s'esperaven els barcelonins és que el canvi tranquil que va prometre Trias passés a convertir-se primer en la continuitat pasmosa de les anteriors polítiques del tripartit municipal i ara fins i tot es pot convertir en un retrocés quan Xavier Trias ha estès la seva mà al partit socialista per pactar el futur de Barcelona, des del PAM" JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Crec que aquest any ha passat sense pena ni glòria i que no ha respòs a les expectatives que la ciutadania tenia dispositades en el canvi de govern. En el canvi de govern com a renovació d'un govern que feia moltes dècades que existia i que ara tocava una alternativa."

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha dit que el govern municipal depèn massa de la ruta que li marca la Generalitat, i que l’equip de Trias “navega sense nord perquè no té projecte”. Martí ha contraposat  la feina del PSC a l’oposició, de qui ha dit que “ha fet dels deures i el govern no.”

El líder del PP a la ciutat, Alberto Fernández Diaz, ha emplaçat els mitjans a una conferència de premsa el mes de juliol, quan Trias compleixi un any de mandat. Tot i això, el PP ha dit que el govern “va a la deriva”, especialment per voler pactar el PAM amb el PSC: “Com que no tenen res a oferir i com que estan en el govern, fan el mateix que hauria fet el govern anterior”, ha criticat.

De la seva banda, Jordi Portabella (UxB), considera que el primer any de mandat de Xavier Trias ha passat “sense pena ni glòria”. El republicà considera que el canvi no ha satisfet a les demandes de renovació després de dècades de govern socialista.

Ricard Gomà (ICV) va repassar aquest dilluns el primer any de mandat de CiU. El president dels ecosocialistes considera que el govern no ha estat prou actiu en la defensa dels ciutadans i responsabilitza Xavier Trias de la involució social que segons els seu punt de vista, hi ha hagut a la ciutat. Gomà va acusar l’alcalde de defensar només els interessos d’una minoria del sector privat i empresarial.