Govern i PSC han acordat crear tres comissions per començar a buscar punts d'acord. Una comissió tractarà els temes socials i educatius, una altra, l'urbanisme i una tercera, els temes econòmics. El president del Grup Municipal del PSC diu que comença la negociació amb honestedat i amb la voluntat d'arribar a acords. Vol reactivar l'activitat municipal. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "No es tracta de fer comèdia, es tracta realment d'explorar la possibilitat que el govern municipal surti de l'aturada en la que està en aquest moment i sigui capaç de tenir un full de ruta real que resolgui les necessitats del ciutadans". El PSC considera que arribar a un acord amb el govern no l'inhibeix de fer oposició... JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Ni l'acord implica que se'ns anul·li la capacitat d'oposició però tampoc el contrari. El desacord no implica que després trobem acords puntuals per projectes determinats, és a dir, no estem parlant de dos extrems." Els socialistes no han demanat exclusivitat però Martí veu molt difícil un acord a tres, CiU, PSC i PP. Per part del govern, segons fonts properes a l'executiu, la reunió ha estat positiva i hi ha bona predisposició per arribar a acords amb els socialistes.

En la reunió d’aquest dijous s’ha acordat avançar en la creació de tres comisions de negociació que començaran a treballar el proper 16 de maig. Una d’econòmica, una altra d’urbanística i una tercera de social i educativa. Aquestes comissions estarien formades per negociadors de CiU i el PSC, i tindrien per objectiu explorar possibles punts d’acord entre els dos partits. El PSC no demana exclusivitat en la negociació, però veu molt difícil arribar a acords amb CiU i el PP alhora.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha assegurat que arribar a un acord amb el govern no inhibirà el seu partit d’exercir d’oposició, de la mateixa manera que si no s’arriba a un consens amb el PAM el grup municipal pot donar suport al govern en altres temes.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, va acceptar la invitació de l’alcalde, Xavier Trias, a negociar el Pla d’actuació municipal (PAM) “per responsabilitat i coherència” i per “treure de la paràlisi el govern municipal”. Fa unes setmanes, Martí havia condicionat el suport al PAM al canvi de polítiques en les escoles bressol.

Hores abans de la reunió, l’alcalde, Xavier Trias, ha dit que la reunió era important perquè demostra voluntat d’acord i que cal explorar una via de consens. “En molts aspectes segur que ens podem posar d’acord i és una bona via d’explorar i de buscar possibilitats d’acord mútuament, que jo crec que en un moment de situació econòmica difícil a Catalunya i a l’estat que siguem capaços d’intentar posar-nos d’acord, crec que és positiu per a la ciutat, ha dit.

El PP en recela

L’acostament entre CiU i el PSC ha provocat les primeres crítiques del PP. Alberto Fernández Díaz creu que el govern no té un nord clar i que un pacte amb el PSC faria modificar alguns dels projectes clau del seu mandat. Una reacció oposada a la que ha tingut Unitat per Barcelona. El seu president, Jordi Portabella, veu amb bons ulls que el govern municipal abandoni els pactes amb el PP i enceti negociacions bilaterals. Unes negociacions a les quals UxB també es podria sumar. El Grup Municipal d’ICV-EUiA va constatar que l’espai que separa els dos models de ciutat -el del govern i el de la seva formació- és massa gran. Ricard Gomà va entregar les seves propostes per incloure en el PAM, tot i reconèixer que hi ha dues visions radicalment diferents d’alternativa de la ciutat.