ARTUR MAS, president de la Generalitat "És normal que ara, aquest països que estan creixent i que s'estan desenvolupant puguin ser atractius per a gent que està aquí i que pot anar allà a fer alguna cosa, guanyar-se la vida, o moltes empreses que poden pensar en el Marroc com un lloc on fer tot tipus d'operacions en un moment en què el nostre mercat interior està més debilitat que no ho estava fa un temps enrere".

En un context de crisi al país, tant Artur Mas com el cap de Govern del Marroc han suggerit que els catalans puguin traslladar-se a treballar al país africà, on actualment sí que hi ha feina. A més, el Marroc, tot i la crisi, s’ha mostrat interessat en el mercat espanyol. A la reunió, s’ha recordat que a Catalunya hi viu un col·lectiu de 240.000 marroquins.

Artur Mas ha apostat per reforçar “les relacions econòmiques de tota mena” amb el país africà, on la meitat de la inversió d’empreses espanyoles és catalana i una qinquena part del comerç bilateral amb Espanya (exportacions i importacions) correspon a Catalunya. Segons mas, la millora d’aquestes relacions pot ajudar Catalunya a sortir de la crisi, ja que es poden establir llaços estratègics amb el Marroc, un país en creixement que pot ajudar a reactivar la nostra economia. De la seva banda, Benkiran ha elogiat el dinamisme històric de l’economia catalana, i ha destacat el caràcter emprenedor de molts catalans. Una característica que, segons el cap del govern marroquí, serà ben rebuda al país sudafricà.

Aquesta ha estat la segona entrevista que tenen, l’anterior va ser el 29 de febrer, quan Mas va viatjar al Marroc acompanyat de diversos membres del Govern i d’una important delegació empresarial catalana.