El moviment del Gremi de Restauració de Barcelona arriba després que dilluns es constatés bona sintonia entre govern municipal i oposició per tancar un acord polític i fer-ho de manera imminent. De fet, el gremi considera que amb la proposta de mínims feta aquest dimecres no hi hauria d’haver cap escull per al consens i aquest es podria aconseguir la setmana vinent.

De les vuit demandes imprescindibles, la primera que consta al document és l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda que haurien de respectar totes les terrasses. Tot i això, el segon punt demana protegir les terrasses emblemàtiques i que els locals catalogats estiguin exempts d’haver d’adaptar els lavabos.

Hi ha línies vermelles més controvertides per al sector com el de renunciar a ampliar els horaris però també demanar un règim de distàncies més flexible. “Abandonem la nostra demanda tradicional dels horaris per bé del consens i perquè necessitem posar fre a les ferides sagnants del sector”, ha sentenciat Roger Pallarols, director general del gremi.

El full de ruta també fixa fomentar les terrasses que generen ocupació, establir zones d’excel·lència com l’avinguda Diagonal i adoptar excepcions en matèria de reformes per adaptar els serveis sanitaris d’un local. Per últim, el gremi exigeix la participació de tots els grups municipals a la Comissió Tècnica de Terrasses per “l’absència continuada de membres de l’Ajuntament”.