Els grups de l’oposició creuen que el deute de 235 milions d’euros que ha reconegut l’alcalde és molt elevat, i per això reclamen a Xavier Trias que defensi els interessos de la ciutat i no posi les finances de l’Ajuntament a disposició del govern de la Generalitat.

El portaveu del grup municipal socialista, Gabriel Colomé, ha assegurat que Xavier Trias s’ha posicionat com “el banquer de l’alcalde real, que és el senyor Artur Mas“. Colomé ha afegit que si l’Ajuntament segueix amb aquesta “aportació desinteressada” a la Generalitat, les finances de l’Ajuntament se’n veuran ressentides al final del mandat, quan el deute podrà haver pujat, diu, fins als 400 milions d’euros.

Des del Grup Municipal del Partit Popular, la portaveu Àngels Esteller ha lamentat que la reunió entre l’alcalde, Xavier Trias, i el president, Artur Mas, hagi resultat del tot “insuficient” perquè l’alcalde, diu, en lloc de reclamar el que és de l’Ajuntament ha estat “submís i poc exigent”, i a més s’ha ofert a seguir pagant els serveis que hauria de pagar el govern català. Des del grup popular recorden que la Generalitat no pot culpar el Govern espanyol de l’estat de les seves finances i reclama un canvi d’actitud tant del president Mas com de l’alcalde Trias.

Qui també considera que l’alcalde hauria d’haver plantat cara en la reunió d’aquest dilluns és el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA. Ricard Gomà creu que “el silenci de l’alcalde és de complicitat, per això no tenim cap indici per tenir esperança.” Gomà ha insistit que l’alcalde no pot confondre els interessos de la ciutat amb els d’Artur Mas.

Per últim, el president del Grup Municipal d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, creu que la reactivació de la comissió mixta de treball “només farà que dilatar el problema en el temps”. Per això, diu, la solució és que la Generalitat pugui gestionar els seus propis recursos i que d’aquesta manera els municipis en rebin una redistribució més justa.