El regidor popular Xavier Mulleras ha qualificat la Generalitat com “una institució morosa”, que està deixant un import de deute molt elevat a l’Ajuntament i que no sap si podrà arribar a cobrar. El grup del PP insta l’alcalde a emprendre els mecanismes legals per aturar la sagnia del deute i revertir la tendència, que del mes de juny al mes de desembre de 2012 va pujar dels 155 milions d’euros fins als 205.

El grup socialista i Iniciativa s’han afegit a la demanda, i han afirmat que el deute està fora de control. Per això, el PSC reclama a l’equip de govern que impulsi mesures polítiques per provocar un canvi d’actitud a la Generalitat. Els ecosocialistes, per la seva banda, creuen que els 205 milions d’euros de deute són “un pou sense fons”, perquè aquests diners “segurament no tornaran a l’Ajuntament”.

La tinenta d’alcalde d’Economia ha defensat que la situació està controlada i demana corresponsabilitat a tots els grups municipals. A més, diu que la Generalitat no és l’única institució que deu diners, i ha recordat als regidors populars que l’Estat també té pendents uns pagaments amb el govern català, i quan es faci efectiu, ha dit, “segurament resoldrem aquesta situació d’aquí a pocs dies.”