Trias aprofitarà la trobada per reclamar les inversions que falten a la ciutat, especialment en matèria d’equipaments socials.  També podria posar-se formalment al costat del govern de cara a la consulta sobiranista de 2014.

Sobre la taula hi haurà el deute econòmic que la Generalitat ha contret amb l’Ajuntament de Barcelona, que diverses fonts xifren en 205 milions d’euros. L’oposició ha criticat l’increment del deute, especialment en els darrers sis mesos, quan ha denunciat que  l’augment ha estat de 73,2 milions, 12,2 cada mes.

La primera reunió entre Trias i Mas va celebrar l’1 de juliol de 2011, coincidint amb la presa de possessió del nou alcalde de Barcelona. Era la primera vegada que CiU aconseguia governar a les dues bandes de la plaça de Sant Jaume. En aquest període Trias ha mantingut que calia ser exigent amb el govern de la Generalitat, tot i que alhora comprensiu amb les dificultats econòmiques perquè passa.

L’oposició ha denunciat reiteradament el deute que la Generalitat ha contret amb l’Ajuntament. Alberto Fernández Díaz el va situar en 260 milions d’euros i va denunciar que l’Administració local “no podia ser la financera de la Generalitat“.

D’altra banda, la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, ha anunciat que al llarg de la primera quinzena de febrer hi haurà reunió de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament per desbloquejar els temes pendents. La darrera es va celebrar el desembre de 2011.