L’oposició ha demanat explicacions a l’executiu municipal aquest dimecres, en la Comissió de Presidència, sobre la retallada pressupostària del 12% que s’ha aplicat a la televisió pública municipal i que, segons el director de BTV, Àngel Casas, posa la televisió “al límit”. ICV-EUiA, així com el PSC i Unitat per Barcelona han preguntat al govern per què, tot i que els pressupostos per a aquest 2013 estan prorrogats, la dotació econòmica per al mitjà local s’ha reduït un 12% aquest any. El govern municipal de CiU ha afirmat que es tracta d’una mesura necessària en un context de reducció pressupostària i ha afirmat que “això no posa en risc la qualitat de la programació”, una producció pròpia que, segons el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, “té un ràtio de cost per hora comparable a les televisions d’àmbit autonòmic catalanes”.

Tots els grups, inclòs el Partit Popular, han demanat a l’executiu municipal informació sobre el model de futur per a Barcelona Televisió. Forn ha afirmat que és el Consell d’Administració qui té la funció de definir la línia de continguts de la casa i ha afirmat que l’alcalde, Xavier Trias, es va reunir amb els membres del Consell  fa uns dies. El tinent d’alcalde ha afirmat que ja s’ha encarregat al Consell d’Administració que redacti el nou contracte programa (una petició que li ha fet arribar el Partit Popular de manera insistent durant la comissió) i que, a partir d’aquest document, es debatrà i decidirà el futur de la televisió local. Pel que fa a la reducció d’un 50% del pressupost previst a les televisions de districte, Forn ha afirmat que estan intentant negociar una fórmula de viabilitat i ha fet recaure la responsabilitat d’aquesta retallada també en el Consell d’Administració, del qual ha assegurat, que “si una cosa veu bé és la retallada que es fa als districtes, que va ser una decisió unànime”.

Sinergies amb altres mitjans de l’Ajuntament i informatius 24 hores

Tot i que el tinent d’alcalde ha delegat la responsabilitat en el Consell d’Administració de la BTV -format per professionals que representen tots els partits del consistori-, ha donat algunes pistes de com considera el govern que ha de ser la futura televisió pública de la ciutat. Joaquim Forn ha afirmat que amb el tronc central de la comunicació de BTV, “han de ser capaços d’establir sinergies amb els mitjans de l’Ajuntament de Barcelona”. Forn ha afirmat que “no té sentit que dins una estratègia conjunta de comunicació hi hagi mitjans que actuïn de forma autònoma” i que cal un model que avanci cap a la integració.

Tot i aquesta voluntat d’integració de la televisió local amb els mitjans oficials de l’Administració, el tinent d’alcalde ha valorat positivament la tasca informativa de Barcelona Televisió i la independència que té. En aquest sentit, Forn ha plantejat idees de cara al futur, com ara “informatius de màxima actualitat sobre Barcelona les 24 hores, serveis promocionals, documentals i reportatges, ofertes amb capacitat i atracció d’audiència, l’esperit de la marca Barcelona i que facin suport a les iniciatives d’implicació social i solidària”.