L’Ajuntament vol centrar els seus esforços a captar inversió productiva i crear ocupació de qualitat. Segons el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, es tracta d’aconseguir que el talent no marxi fora i que els joves puguin trobar feina a la ciutat.

Missió institucional

Per això, aquesta tardor s’organitzaran visites a empreses britàniques que treballen a Barcelona amb l’objectiu de retenir i ampliar la seva activitat; i a l’octubre una delegació institucional encapçalada per Jaume Collboni farà una estada a Londres amb una agenda de visites programades per reunir-se amb representants d’administracions i empreses.

El pla d’acció Brexit preveu convèncer aquestes empreses, sobretot del sector tecnològic, que Barcelona és un bon lloc per establir-s’hi. “El missatge que volem donar és que Barcelona és un bon lloc per posar una empresa, segur i competitiu“, explica el tinent d’alcalde.

Collboni també ha negat que, de moment, hi hagi cap preocupació entre l’empresariat estranger per una eventual independència de Catalunya. “El tema no apareix a les converses”, diu, i afegeix que “el que preocupa és l’evolució econòmica del país i del conjunt d’Europa”.

De moment, Barcelona ja s’ha postulat per atreure l’Agència Europea del Medicament, l’ens regulador que controla i valida els fàrmacs que surten al mercat, i un dels organismes de la Unió Europea més desitjats.

Front comú amb la Generalitat

La Generalitat també comparteix l’estratègia de captar activitat econòmica cap a la capital catalana. De fet, al juliol, Jaume Collboni es va reunir amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, per discutir quines accions conjuntes es poden dur a terme.