El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha demanat aquest dilluns responsabilitats a qui va rebre la informació de l’atac i no va presentar denúncia. No entén per què no s’ha reaccionat més ràpid i considera que el govern municipal va ocultar els fets. Per això, Trias ha assegurat que “si ocultes fets vandàlics, els estàs justificant”. Segons els demòcrates, el govern genera “un desgavell constant” per la seva gestió del turisme, que creu que “és perjudicial per a la ciutat”.

També Ciutadans ha criticat les polítiques municipals de turisme. El regidor Koldo Blanco ha titllat Colau d'”irresponsable” per “culpar el turisme dels problemes de Barcelona”. De fet, assegura que és l’alcaldessa qui té la culpa dels problemes i “no el turisme”. Blanco ha demanat “tolerància zero” amb els grups que promouen accions com la de dijous i ha demanat mesures per evitar que es torni a repetir.

Per part d’ERC, Alfred Bosch ha qualificat els fets de “luddisme del segle XXI”, en referència al moviment obrer que al segle XIX protestava destruint les màquines, que veien com a font de la pèrdua de llocs de treball. Pel líder dels republicans, “aquest atac no condueix a res i no ajuda a resoldre els problemes”, i per això reclama un pacte ciutadà per a un turisme de qualitat.

Després que Arran reivindiqués l’acció, el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat en un comunicat a l’alcaldessa que “posi fi a aquest turisme borroka” i ha recordat que abans de l’atac a l’autobús turístic ja hi va haver atacs a hotels del Poblenou i el Gòtic, i han proliferat pintades amb el lemes contra el turisme com “Tourist, go home”. El popular demana que es convoqui una comissió extraordinària de seguretat per tractar el tema.