La setmana passada, l’Ajuntament va entregar a Airbnb una llista amb 1.036 pisos turístics sense llicència que s’anuncien a la plataforma, i els va donar un mes de termini per retirar-los. En la reunió d’aquest dimecres al consistori, Airbnb s’ha compromès a fer-ho a l’agost, mes en el qual contactarà amb els usuaris afectats. “Avui s’ha fet un pas endavant per treballar en favor d’un turisme responsable”, ha dit Sergio Vinay.

Janet Sanz ha valorat el compromís d’Airbnb, però ha dit que no es donen encara per satisfets. “Que Airbnb ens digui que vol retirar aquests 1.000 pisos no vol dir que tota l’oferta que existeix al web sigui legal”, ha afirmat. La tinenta d’alcalde ha dit que a la tardor es reprendran les converses i que l’Ajuntament reclamarà que per poder anunciar un pis turístic a Airbnb sigui obligatori posar-ne el número de llicència. De moment, el consistori manté fermes les dues multes de 30.000 euros i una altra de 600.000 euros a la plataforma per anunciar pisos il·legals.

El lloguer d’habitacions, repte següent

Un dels temes pendents de solució és encara què passa amb les persones que no lloguen tot el pis sinó només habitacions. Sanz ha recordat que la Generalitat està treballant en un reglament i que el consistori també vol una regulació pròpia. Des d’Airnb, Sergio Vinay ha assegurat que ambdues parts treballaran per protegir les famílies que lloguen habitacions.