La proposta, que parteix del document de mínims que va presentar el gremi a mitjan mes, preveu mantenir els horaris actuals de les terrasses i garantir un salari mínim als treballadors. També es busca fomentar la convivència amb el veïnat regulant-ne el soroll i que els espais siguin accessibles i transitables.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha explicat que esperen que més grups municipals s’acabin sumant a la proposta i ha destacat que amb l’acord assolit “hem demostrat que és possible arribar a acords, que és possible tancar consensos, sobretot si ens basem en els efectes positius per a la ciutat”. Per Bosch, un dels aspectes clau és fomentar ocupació de qualitat i garantir que les terrasses estan sempre “ateses” per personal dels establiments per evitar que hi hagi problemes de soroll o de brutícia.

Per la seva banda, el Gremi de Restauració considera que l’única manera per desencallar el conflicte és asseure’s a la taula i fer “concessions”. El director d’aquesta organització, Roger Pallarols, ha qualificat d'”assenyades” les seves propostes i ha assegurat que “no hi ha motius per allargar més la crisi”. Treballen amb l’objectiu de tenir una nova ordenança enllestida per al 2018.