El primer tinent alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que el pacte de govern amb el PSC no perilla per culpa del referèndum de l’1 d’octubre. En una entrevista a l’ACN, Pisarello defensa la solidesa de l’acord, i assegura que els dos socis de govern tenen clar que els temes de ciutat són una prioritat molt clara. Malgrat tot, el primer tinent a l’alcaldia, ha afirmat que considera un error el posicionament que està tenint el PSC respecte al dret a decidir.

Pisarello ha recordat que l’Ajuntament encara no sap quina serà la seva implicació en el referèndum, ja que assegura que no ho poden decidir fins no estigui els decrets signats i es donin a conèixer les propostes. Reclamen que les coses s’expliquin públicament de manera clara.  Però ha insistit que sigui quina sigui la decisió final no ha de comportar problemes amb el PSC.

Ha recordat que alguns alcaldes socialistes estan dient que “no posaran pals a les rodes perquè hi hagi participació l’1 d’octubre”. En tot cas, ha deixat clar que des de Barcelona en Comú no posaran en risc ni la institució ni els treballadors públics. “Davant d’això pot haver-hi un cert acord amb el PSC”, sentencia Pisarello, que valora positivament la feina de govern feta amb el PSC. Tot i això, ha assegurat que els hauria agradat més que ERC s’apuntés al govern.

En l’entrevista, Pisarello ha fet una crida per fer grans aliances amb els partits d’esquerres. Per això, avisa els dirigents d’ERC que el seu electorat no entendria que traslladessin la fórmula de Junts pel Sí a l’Ajuntament de Barcelona. Fins i tot ha assegurat que si es produís això, creu que hi hauria “desercions importants” a les mateixes files republicanes. Pisarello ha subratllat que ell podria entendre que el PDeCAT volgués fer aquesta aposta perquè estan en “una situació de decadència”. Ara considera que seria un “error electoral i una notícia trista” que ho volgués ERC.