Render rehabilitació edifici Diagonal 233 Diputació de Barcelona
Així serà l'edifici de Diagonal 233 quan acabi la rehabilitació.

L’edifici malalt de l’avinguda Diagonal, 233 ja té projecte després d’haver estat tancat 13 anys. La Diputació de Barcelona, propietària de l’immoble, el remodelarà de manera integral. Quan estigui enllestida la intervenció, cap al 2027, aquest edifici acollirà les oficines que actualment té l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona a la ciutat.

Concentrarà les oficines de l’ORGT de la ciutat de Barcelona

Les oficines de l’Organisme de Gestió Tributària que la Diputació de Barcelona té a la ciutat es concentraran en aquestes dependències, on treballaran unes 320 persones. Això serà el 2027, quan es completi la rehabilitació de l’edifici.

Un edifici viu i autosuficient

Amb la rehabilitació, l’edifici serà molt més eficient energèticament i el consum baixarà a una cinquena part del que és habitual en aquest tipus de dependències. La proposta preserva l’estructura existent, fent
intervencions “quirúrgiques” d’afectació mínima. L’actuació més important i amb més impacte econòmic es fa a la nova façana, solucionant les principals carències de l’edifici actual.

La pell exterior de la façana, bàsicament vidriada, i les proteccions solars seran automatitzades, a més, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta, que també tindrà espais verds.

Tancat per la síndrome de l’edifici malalt

La Diputació de Barcelona va construir aquest edifici el 1998, on abans hi havia hagut un aparcament. L’Ajuntament de Barcelona el va llogar per instal·lar-hi la seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania, però el 2008, els funcionaris van manifestar problemes de salut com ara hipersensibilitat, fatiga crònica o mal de cap. L’Ajuntament va decidir traslladar el personal i l’immoble va quedar sense ús el 2010.

betevé ja va informar de la intenció de la Diputació de fer la rehabilitació, que en un principi aquest organisme va preveure poder iniciar el 2022.