El regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, defensa el projecte de trasllat del Mercat de l’Estrella als jardins del Baix Guinardó. Ho ha fet durant la celebració de l’audiència pública del districte, la primera d’aquest mandat, en què diversos membres de la plataforma Salvem el Parc han demanat per enèsima vegada que el mercat provisional s’instal·li en un altre emplaçament.

Rabell considera que “no cal dramatitzar” perquè el trasllat del mercat “no suposarà la destrucció de l’espai verd, ni afectarà el destí dels infants”. A més, el regidor del districte assegura que “serà un obra limitada en el temps i en l’espai i que permetrà conviure amb altres usos del parc”. Lluís Rabell també diu que construir el mercat provisional sobre el llac és la millor ubicació possible després d’haver analitzat altres indrets.

Consell de Barri del Baix Guinardó

Aquest dimecres se celebra una nova sessió del Consell de Barri del Baix Guinardó. Un dels punts de l’ordre del dia fa referència al trasllat del Mercat de l’Estrella. Lluís Rabell va emplaçar a aquesta reunió els veïns i veïnes contraris al projecte, en què es donaran més detalls de com s’executarà i es presentaran els arguments pels quals s’han descartat altres ubicacions possibles.

Des de la plataforma insisteixen que la ubicació s’ha escollit sense consensuar amb el veïnat ni amb els paradistes del mercat i consideren injust “que per 20 parades un parc hagi de patir aquesta afectació quan hi ha altres ubicacions més adients”. Així ho afirma Patricia Moya, una de les membres de Salvem el Parc, que també assegura que continuaran amb les mobilitzacions.