John Hoffman, el conseller delegat de GSMA, l’empresa que organitza el congrés dels mòbils, ha deixat entreveure el seu malestar amb la vaga de metro convocada aquests dies a Barcelona. Des de GSMA s’ha informat que Hoffman no ha assistit a la inauguració que han fet les autoritats perquè ha estat treballant per fer front als reptes que suposen les aturades del servei.

En l’acte inaugural d’aquest matí, la comitiva d’autoritats ha estat encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcaldessa Ada Colau; i el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, han encapçalat la comitiva d’autoritats encarregada d’inaugurar aquesta onzena edició del congrés dels mòbils a Barcelona. A l’acte, no hi ha assistit el president del Mobile, John Hoffman, per motius que es desconeixen, si bé algunes fonts apunten que la vaga al metro hi ha tingut a veure. En el seu lloc, hi ha assistit la directora del MWC, que ha fet un recorregut a les autoritats pels espais de la fira.

El president Puigdemont ha destacat que les empreses que participen en el Mobile “tenen interès a aprofitar l’enorme potencial que s’està definint a Barcelona i a Catalunya, i que l’està consolidant com una de les regions més dinàmiques d’Europa en l’àmbit de les tecnologies de la comunicació i la informació”. En referència a la vaga de metro ha dit “que han afectat sobretot els ciutadans que anaven a treballar o portaven els seus fills a l’escola”.

L’acte, en què no hi ha hagut més discursos, també ha comptat amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, entre d’altres.

El rei Felip VI no ha assistit a la inauguració, a diferència dels darrers anys, tot i que ahir va presidir el sopar de benvinguda als assistents del Mobile, que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu i on va fer la primera encaixada de mans amb el cap de l’executiu català des que va ser investit president.