Segons el Departament de Salut, el nou model de gestió encara no s’ha concretat, però admeten que fa temps que s’estan estudiant fórmules per fer una gestió “al més eficaç possible” i es posa com a exemple el model de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Actualment a Catalunya només hi ha vuit centres que són 100% públics.

Finalment el procés s’ha posposat fins després de les eleccions autonòmiques del 25-N. La possible privatització de la gestió del Clínic va ser avançada fa unes setmanes pel diari digital Eldebat.cat. Aleshores es parlava de la possibilitat que els canvis s’aprovessin abans dels comicis per mitjà d’un decret llei i sense possibilitat de debat parlamentari. Un extrem que va motivar que el sindicat Metges de Catalunya reclamés en un comunicat aturar la reforma jurídica de l’ens.

Els sindicats dels treballadors alerten de la manca d’informació sobre tot el procés. Des de l’Associació de Professionals d’Infermeria (APIHC), Ana Muela ha explicat a BTV Noticies que els empleats s’oposen “radicalment” a la possibilitat de privatitzar la gestió  perquè “si entra capital privat és per treure beneficis, i un hospital públic no dóna beneficis”. Muela reivindica que la gestió pública actual “de la part assistencial” s’està fent de “forma molt acurada i optimitzada”.

Andrés Garcia, delegat sindical de la CGT, afirma que els treballadors temen un possible ERO i també alerta de la possibilitat que es retalli en la prestació de determinats serveis mèdics. Garcia creu que els canvis en la gestió accentuaran el pes de l’exercici privat, que ara es realitza a través de la societat anònima BarnaClínic, “cada cop es reserven més llits per a l’activitat privada”, hi afegeix. El sindicat CGT ha impulsat la creació de la plataforma Aturem la Privatització del Clínic per “implicar veïns i usuaris de l’hospital”. En els propers dies concretaran quines accions faran.