JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Barcelona "Aquesta vaga general del 14 de novembre haurà de ser un clam laboral i social per exigir que s'acabin ja d'una vegada per totes aquestes polítiques injustes i inútils de retallades de drets laborals i socials." JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Barcelona "No només volem aturar les fàbriques, volem aturar Internet, els caixers, li demanem a la gent que no gasti gaire corrent, perquè sàpiguen que aquesta majoria que alguns diuen que és silenciosa pot fer soroll." ANTÒNIA GIL, secretària general d'USOC "I que realment el govern vegi que totes les propostes que està fent no tenen el suport de la població, sobretot perquè va guanyar unes eleccions polítiques amb un programa i que realment el que està fent és tot el contrari del que va prometre." ÀNGEL BUSQUET, secretari general de la CGT "El sistema està en fallida econòmica, però sobretot està en fallida moral i de drets. Creiem que tots nosaltres hem de començar a construir un sistema completament diferent, un sistema on les persones siguin el fonamental, el més important."

Els líders sindicals han destacat la singularitat de la mobilització, perquè serà la primera aturada de caràcter europeu en què en una mateixa jornada diferents països mostraran el rebuig a les retallades. Consideren que la convocatòria marca l’inici d’un canvi de polítiques europees.

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya,també ha criticat els pressupostos generals de l’Estat (PGE). Segons Gallego, “han  consolidat els efectes negatius i perniciosos de totes les polítiques  de retallades” i ha afegit que “suposen un càstig per als  pensionistes, que han vist com s’ha reduït el seu poder adquisitiu  amb la pujada de l’IVA, dels joves, que no tenen expectatives de  futur al seu país i dels més de 800.000 desocupats que té  Catalunya”.

Un discurs que ha subscrit el secretari general de l’UGT, Josep Maria Àlvarez, que ha dit que els PGE són “absolutament inassumibles pels ciutadans i estan  basats en la mentida i la falsedat”. Àlvarez ha considerat “terrorífic” el nombre de persones a  l’atur a Catalunya i ha defensat que el 14 de novembre té com a objectiu paralitzar fàbriques, Internet i caixers i, alhora, ha cridat  la població a fer una protesta apagant els llums i no utilitzant  corrent.