ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El que ha traslladat l'alcalde Trias és que com que avui no s'ha pogut celebrar el ple extraordinari per aprovar les ordenances, aquestes es prorroguen. I des del PP el que li diem és: senyor alcalde, hi ha política fiscal més enllà de les ordenances. I si vol, té el suport necessari per tirar endavant les propostes fiscals que el PP posem sobre la taula per enfortir l'activitat econòmica, per crear ocupació."

El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, s’ha ofert a pactar aquestes modificacions fiscals una setmana després que el govern anunciés la prorrogació de les ordenances per a l’any que ve, perquè no va aconseguir cap suport per aprovar-les abans del 31 de desembre. Fernández Díaz creu, però, que encara que no entrin en vigor l’1 de gener, es poden afegir algunes bonificacions en impostos com l’IBI o el de vehicles en forma de subvenció.

Fernández Díaz també veu possible crear noves taxes si són en benefici del contribuent. El PP està a favor de la taxa que el govern volia implantar per a caixers automàtics en façana, la de fer pagar l’informe de contrast en proves d’alcoholèmia o drogotest, i la dels informes d’arrelament i reagrupació. En canvi, proposa exepcions a la taxa dels casaments al Saló de Cent i a la de l’ús de la marca Barcelona.