L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida als ja inscrits a la cadena humana perquè “vagin al tram al qual s’han apuntat” ja que “cadascun dels inscrits és responsable del lloc que s’ha guardat per a la història; que totes les mans s’uneixin depèn de la presència de cadascú al lloc que li correspon“. Sobretot, demanen que els participants hi assisteixin amb antelació per tal d’assegurar-ne l’èxit.

No obstant això, l’ANC vol sumar com més gent millor, i és per això que convida a aquells qui no s’hi hagin inscrit perquè per raons logístiques no poden desplaçar-se en trams encara per omplir, que també hi participin, “reforçant cadascun dels trams” i fent-ho constar a la pàgina web de l’ANC http://assemblea.cat/?q=tram0 en l’anomenat Tram 0.

Ara com ara, la comarca del Montsià i els entorns d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Amposta són els únics punts de la Via Catalana que no s’han aconseguir per ara completar. En canvi, sí que s’ha tancat ja la llista de 800 fotògrafs voluntaris que s’encarregaran de fer possible la gigafoto de tota la cadena humana.