La meteorologia no és una ciència exacta, malgrat que els pronòstics poden ser molt fiables a tres o quatre dies vista. A més a més, el setembre és un mes molt complicat per als meteoròlegs catalans perquè el clima mediterrani sol ser molt “traïdor” i a última hora ens pot sorprendre.

Passat l’estiu, el mar està molt calent i una mica d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera pot desencadenar ruixats molt forts. Per contra, també és possible que els models apuntin l’arribada d’una pertorbació, i que en un moment donat canviï de posició i hi hagi menys núvols. Per tant, menys risc de pluja.

En funció d’això i quan queda menys d’una setmana per a la Diada, els mapes d’aquest dijous apunten a un temps molt inestable, però tots situen la pertorbació responsable a llocs molt diferents.

Si ens basem amb les sèries climàtiques de Barcelona, la segona quinzena de setembre acostuma a ser molt plujosa, amb la qual cosa no seria estrany que el proper 11 de setembre sigui una jornada amb alguns ruixats.

El risc de pluges pot afectar qualsevol indret i per aquest motiu, els membres de l’Assamblea Nacional Catalana de Berga han estat previsors, i ja han posat a la venda el para-sol paraigua per a la Via Catalana.

Pel que fa a les temperatures previstes, també podrien ser més o menys caloroses depenent de si és una jornada amb molts o pocs núvols. Tanmateix, sí que es pot assegurar que la calor no serà intensa i les temperatures màximes difícilment superaran els 23 o 24ºC a tot el país.