Institut Municipal Hisenda

L’Institut Municipal d’Hisenda (IMH) i l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) han signat dos convenis per reforçar la col·laboració en matèria fiscal i la lluita contra el frau. A partir d’un dels acords, l’Ajuntament podrà delegar en l’agència catalana la gestió dels deutes de fora de Barcelona per multes de trànsit, com ja es feia fins ara, i s’hi afegeixen també infraccions d’ordenances municipals o altres deutes. Amb aquesta entesa, l’ATC amplia l’abast de la seva gestió recaptatòria.

Els convenis no suposen en cap cas que l’Ajuntament deixi de tenir lligams amb l’Estat, amb el qual manté acords similars als signats amb l’ATC. Pel que fa al segon conveni, s’intensifica la col·laboració per intercanviar informació tributària i, d’aquesta manera, prevenir, detectar i reduir el frau fiscal, així com els incompliments tributaris i la morositat fiscal. Per exemple, s’intercanviaran dades que, d’acord amb la llei, puguin ser d’utilitat com ara els canvis de titularitat en relació amb l’IBI.

Cs critica la col·laboració amb l’ATC

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha rebutjat els acords entre l’Ajuntament i l’Agència Tributària de Catalunya perquè creu que busquen “trencar amb institucions de l’Estat”. Mejías considera que el govern d’Ada Colau “anteposa el sobiranisme fiscal al pagament d’impostos”. La líder municipal de Cs ha assegurat que l’ATC no pot embargar comptes fora de Catalunya i que, per tant, es posen “barreres” en la lluita contra el frau.