L’any 2008, l’Ajuntament va requalificar les finques afectades al carrer de Sant Pere Més Alt d’equipament a ús residencial per permetre-hi un hotel. Dos anys després, i en ple auge del cas Millet, el Ple va aprovar per unanimitat una proposició d’ERC per tornar a les finques la qualificació original. Però ni en l’últim govern socialista, ni en el mandat anterior amb CiU, ni tampoc encara en l’actual, la modificació del Pla general no s’ha dut a terme.

Al juliol, ERC va presentar de nou al plenari una proposició en què demanava el mateix que es va aprovar el 2010 i que, de nou, va rebre un suport majoritari, tot i que no unànime. En aquell debat, la tinenta d’alcalde Janet Sanz va dir que s’estava treballant “com mai” per revertir la qualificació de les finques, però a data d’avui encara no s’ha aconseguit. Sanz ha dit a betevé que hi ha el compromís de treballar amb la Generalitat per recuperar la qualificació original de les finques.

Ara bé, requalificar de nou els edificis de Sant Pere Més Alt d’ús residencial a equipament els fa perdre valor i això pot iniciar una batalla legal amb qui té els drets adquirits de les finques, que poden reclamar indemnitzacions al consistori. A més, el projecte hoteler pot esquivar el pla d’allotjaments turístics (PEUAT) que es va aprovar al gener perquè se sosté en el Pla General Metropolità, una norma de rang superior al PEUAT, un pla especial.