Després de més de set anys d’espera, el mes de desembre el consistori va aprovar dedicar a Pepe Rubianes un espai al Paral·lel,  davant el Centre Cívic Cotxeres Borrell. Van acordar denominar la “placeta”, que es troba situada entre els carrers del Marquès de Campo Sagrado i de Viladomat, com a pla de Pepe Rubianes.

De fet, en conèixer la decisió, els amics de l’actor, que s’agrupen sota el nom les “Viudes de Pepe”, ja havien col·locat un cartell al desembre en espera d’instal·lar la nova placa. Tot i això, ara han traslladat a l’Ajuntament la petició de cercar un espai que reivindiqui l’artista en una zona de la ciutat “més dignificada” i vinculada a ell. I aquest lloc és el barri on va viure: la Barceloneta. Aquest diumenge, tots els veïns del barri mariner consultats han afirmat que veuen “molt bé que tingui un carrer o una plaça aquí“. Afegeixen que “és on va viure, i hi estava vinculat”.

Trobar a Rubianes un nou espai a la Barceloneta, suposaria rebatejar algun dels carrers que ja tenen nom. Opció que, en altres ocasions havia servit per tombar la demanda. I és que canviar un nom a una via suposa uns tràmits administratius per als veïns que hi viuen. En el cas de Pepe Rubianes a la Barceloneta, però, hi ha hagut unanimitat veïnal:  “No suposaria cap problema adaptar-s’hi”, reconeixien alguns veïns consultats, tot i que hi ha qui ha apuntat que “et podrien perdre alguna carta o alguna factura”. Un dels carrers que podria tenir tots els números per ser rebatejat és el de l’Almirall Cervera, on va viure. De moment, però, tot plegat és només això, una proposta.