Vidal ha explicat que la informació sobre aquests sous de 200.000 euros que va publicar ‘La Vanguardia’ corresponen a mandats anteriors. “Els càrrecs dels quals nosaltres en som responsables tenen un criteri de moderació salarial que abans no s’havia aplicat”, ha assegurat. La regidora de Mobilitat ha insistit que “ja no és política de l’empresa pagar sous desorbitats com es va veure en anteriors mandats”.

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha dit que en les dades publicades “s’aprecia que a partir que entrem al govern el 2011 comencen a baixar els sous dels directius”. Forn ha afegit que “en cap moment” CiU va fixar cap càrrec polític a TMB, com ha denunciat que sí que van fer PSC i ICV. Jordi Coronas (ERC) ha qualificat TMB de “col·locadora d’excàrrecs de PSC i ICV”, i ha anunciat la petició d’una comissió extraordinària i auditoria externa per investigar els fets. “Igual que amb Barcelona Regional volem que s’arribi fins al final, també demanem el mateix a TMB”, ha dit.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, creu que els sous de 200.000 euros demostren que hi ha “opacitat” a TMB amb els sous dels directius. “Hi ha executius a l’Àrea Metropolitana i a l’Ajuntament que cobren més que l’alcaldessa”, ha denunciat. Xavier Mulleras (PP) ha criticat que Ada Colau “practica l’ocultisme sobre el sous dels directius” que assegura que feien també els exalcaldes Trias i Hereu.

Des de la CUP, Josep Garganté ha entonat un “ja ho vam dir” en relació amb les denúncies públiques de la formació sobre “l’opacitat” en el personal fora de conveni. “Demostra l’omertà sociovergent en comú que ha governat els últims anys”, ha sentenciat.

En un comunicat, la portaveu del Grup Municipal del PSC, Carmen Andrés, ha dit que està a favor de la “màxima transparència” en els sous de TMB i s’ha mostrat favorable a escoltar l’oposició per garantir “llums i taquígrafs” en els salaris públics. Per això, accepten la petició d’ERC d’una comissió extraordinària de Mobilitat.