Stop Pujades Transport, un pols amb l’ATM de cara al Mobile World Congress

Els manifestants, procedents de diversos punts de la xarxa, han arribat a estacions com Sants, Passeig de Gràcia, Diagonal i la Sagrera i han repartit fullets als passatgers dels combois per comunicar-los una vaga de transports el proper dilluns 24 de febrer, justament quan s’inaugurarà el Mobile World Congress, i una nova protesta dimecres vinent, el 19 de febrer, a les 19 h. Durant l’estona en què els manifestants han repartit els fulletons, l’interval de trens de l’L1, l’L3, l’L4 i l’L5 ha estat superior a l’habitual i, durant algun moment, les línies han estat aturades. Durant la protesta, també s’ha aturat el servei d’algunes línies de Rodalies a l’estació de la Sagrera.

A partir de les 20 h, TMB ha reestructurat el servei per evitar retards i ha ofert un servei parcial. Per això, s’ha aturat la circulació de l’L3 de Passeig de Gràcia a Lesseps; l’L4 només ha funcionat de la Barceloneta a La Pau i de l’estació de Verdaguer a Trinitat Nova; pel que fa l’L1, s’ha aturat la circulació entre Clot i Fabra i Puig i a l’L5 entre Collblanc i Maragall.

La plataforma Stop Pujades Transport té el suport d’una cinquantena d’entitats, sindicats i associacions. Reclama retirar l’augment de les tarifes de 2014 i l’organització d’una taula social de treball per tal d’estudiar l’augment tarifari, que aplegui la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic amb moviments socials i sindicats.

 

Aquest dimarts, una part dels sindicats (UGT, CCOO, CGT) van mostrar el suport a les protestes dels usuaris i es van mostrar disposats a estudiar una possible vaga durant la celebració del congrés mundial dels mòbils, que se celebrarà del 24 al 27 de febrer. Una idea a la qual ja ha respost l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha demanat “responsabilitat” als sindicats.

Menys personal, menys servei

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) critica que el 2012 TMB va retallar serveis de transport públic, amb la supressió de quatre línies d’autobús, i denuncien que actualment es produeix una retallada amagada del servei ja que, segons la plataforma, es redueixen línies d’autobús a Horta sense informar els usuaris, i hi ha dos autobusos biarticulats que no s’utilitzen per manca de personal.

49 concentracions

A les 18.30 h s’han convocat concentracions a Ciutat Meridiana i les Roquetes, i a les 19 h a les estacions d’Arc de Triomf, el Clot, el Congrés, Fontana, Horta, Hospital Clínic, Jaume I, la Pau, les Corts, Llucmajor, Maragall, Plaça de Sants, el Poblenou, el Poble-sec, la Sagrera, Sant Andreu, Sarrià i Vallcarca. A més, els veïns de la Marina s’han tornat a manifestar, una protesta que ha suposat ha afectat el servei de les línies de bus que circulen per la zona. En total, 49 punts a Barcelona i també de l’àrea metropolitana com Badalona, Mataró, Santa Coloma, Castelldefels o l’Hospitalet.