Amb motiu de les obres de millora dels accessos a l’estació de tren i metro de Passeig de Gràcia es van haver de treure els panots de Gaudí, per col·locar-los de nou posteriorment. A hores d’ara, el tram comprès entre el carrer d’Aragó i el passeig de Gràcia, d’uns quatre metres quadrats, té, però, els panots mal col·locats, sense que s’hi dibuixi la composició original pensada pel genial arquitecte. En total, s’han reparat 1.300 m2 de paviment i de la pitjor manera. El nyap és molt evident, ja que està en una zona on conflueix el paviment renovat i el que ja estava posat amb anterioritat.

El consistori ha requerit a Adif que, dins dels treballs que encara resten pendents per finalitzar l’obra -i que es preveu que acabin a final de mes-, esmeni aquests panots.

En declaracions a BTV, Adif ha afirmat que només es farà càrrec de la reparació en cas que es confirmi que la mala instal·lació dels panots és obra de l’empresa constructora i no d’altres empreses alienes que també van treballar en l’obra.

L’Ajuntament assegura que els panots mal posats estan dins de l’espai renovat per Adif, però “sigui quina sigui l’empresa responsable de la mala instal·lació dels panots s’haurà de fer càrrec de la reparació perquè les obres estan en garantia”.

Els panots de la vorera del passeig de Gràcia, creats per Gaudí el 1904, són de caràcter modernista i estan plasmats en rajoles hexagonals. El disseny es compon de dibuixos amb motius marins, concretament, una estrella de mar, un cargolí i una alga, que es dibuixa amb la composició d’ajuntar diverses rajoles.