Feia dies que la Coordinadora Obrera Sindical amenaçava amb vaga i, finalment, els treballadors han acceptat, en assemblea, celebrar l’aturada el dilluns 24 entre les 6.30 h i les 10.30 h. La intenció del portaveu del COS, Josep Garganté, és que ara se sumin a la vaga la resta de sindicats de TMB. El motiu de la vaga és solidaritzar-se amb els usuaris que denuncien, des del desembre,  l’augment del preu del transport públic. El COS denuncia també el malbaratament dels recursos públics, les retallades en el servei de Bus i Metro i la precarització en les condicions laborals i salarials.

Els sindicats d’UGT i CCOO dels Ferrocarrils de Catalunya també han registrat la petició al Departament d’Ocupació. Ells han sol·licitat fer aturades del 24 al 27, els quatre dies que dura el congrés de telefonia mòbil. El secretari general de la Secció Sindical dels Ferrocarrils de CCOO, Josep Herrera, ha explicat a BTV que aquest dijous al matí han celebrat una assemblea i els treballadors han aprovat, per unanimitat, celebrar la vaga. A la tarda celebraran una altra assemblea, a la qual assistiran els treballadors que al matí no ho han pogut anar-hi.

Ara, el Departament d’Ocupació ha de dictaminar els serveis mínims. Aquest és el protocol. Les empreses que necessiten que es dictin serveis mínims tenen fins a 10 dies abans per registrar la convocatòria, tot i que en tot moment, els sindicats poden desconvocar la vaga.