Tots els grups municipals de l’Ajuntament han coincidit a exigir responsabilitats a les companyies Gas Natural-Fenosa, Fecsa-Endesa i Aigües de Barcelona per l’avaria de gas al barri del Poblenou. A més, el consistori reclamarà a les subministradores que siguin diligents en el pagament de les indemnitzacions.

Un total de 534 finques del barri, uns 4.500 clients i un total de 17.000 ciutadans es van quedar sense gas dissabte passat, un dels dies més freds de l’any, com a conseqüència de l’entrada d’aigua a la xarxa de distribució de Gas Natural, fet que va obligar a tallar el subministrament. Encara aquest dijous, segons el consistori, han de tancar-se 258 rases obertes pels treballs de reparació.

El tinent d’alcalde Antoni Vives ha reconegut que és inadmissible trigar cinc dies a reparar una avaria, i ha dit que “ara és el moment de seguir endavant amb l’expedient informatiu que hem obert a les companyies” a les quals ha exigit el pagament de les indemnitzacions corresponents.

Segons Vives, s’han realitzat un total de 408 reclamacions, la meitat de les quals ja han estat abonades. Les oficines d’informació i atenció als veïns afectats, situades al Centre Municipal de Can Felipa, seguiran operatives fins diumenge.