Els resultats de  les eleccions generals de desembre a la secció censal 35 del districte de Sarrià – Sant Gervasi van ser excepcionals, i no només per l’aclaparadora victòria comunista. En un barri de vot tradicionalment fidel a les candidatures de Convergència (CDC), la llista de Democràcia i Llibertat (la marca de CDC per al 20-D) només va aconseguir un vot en aquesta secció. Destaca també, en comparació amb les seccions veïnes, l’únic vot que va anar a parar a En Comú Podem i els 45 que, segons les dades, va rebre UPyD.

Vistos els resultats, BTV es va posar en contacte amb el Departament d’Estadística de l’Ajuntament, que ja aleshores va apuntar a un possible error en el recompte, competència del Ministeri de l’Interior. Des del Departament de Processos Electorals del ministeri es va explicar que els resultats definitius es publicarien al BOE. Tanmateix, les dades del BOE afinen només fins a la província de Barcelona, on atorguen 5.493 vots al PCPC, 130 vots més dels que se li van atribuir en el recompte inicial (5.363).

Cap vot al Partit Comunista del Poble de Catalunya el 26-J

Resultats de les eleccions a la secció censal 35 del districte de Sarrià – Sant Gervasi

CDC PP C’s ERC ECP PSC PACMA PCPC UPyD Unió
20-D 1 164 139 51 1 36 5 217 45 43
26-J 210 187 117 44 40 33 4 0

 

Els resultats de les eleccions de diumenge passat contrasten amb els dels comicis de desembre. Mostren un escenari en concordança amb la resta de seccions censals de la zona, amb un domini clar de CDC, que passa d’un únic vot a guanyar amb 210, i del PP. En Comú Podem també passa d’un vot a 40, i el Partit Comunista del Poble de Catalunya no té cap dels 217 vots que se li van atribuir el 20-D.

Un cop obtinguts els resultats d’aquestes noves eleccions —i com ja s’havia deixat entreveure des del Departament d’Estadística de l’Ajuntament—, l’opció més probable és que es produís un error en el trasllat dels resultats de la secció censal i que les xifres de determinades candidatures acabessin atribuint-se a unes altres. Encara que el BOE no va poder esclarir si s’havia corregit la suposada anomalia, les eleccions de diumenge van esborrar qualsevol rastre de l’oasi comunista de Sant Gervasi.