RÈTOL: Veïnat de la Mercè, Pedralbes La fibra òptica per fi ha arribat a la Mercè. Descarregar arxius pesats o fer videoconferències era impensable fa només dues setmanes. TONI SEGARRA, AV Mercè “Avui he estat treballant des de casa. He tingut dues videoconferències , una amb Portugal i una altra amb Anglaterra i m'ha funcionat perfectament. Estem entusiasmats.” Feia tres anys que esperaven aquest moment. TONI SEGARRA, AV Mercè “No teníem ni ADSL. L'ADSL ens arribava una mega per segon, una cosa absolutament insuficient que a diversos veïns els va obligar a no poder treballar des de casa i a algun a canviar de vivenda perquè treballaven... tenien feina des de casa.” El primer projecte preveia que el cablejat passés per les façanes dels habitatges però alguns veïns s'hi van negar. Com que l'alternativa de soterrar-lo resultava massa costosa, la teleoperadora hi va renunciar. Per això, l'associació de veïns demanava la mediació de l'Ajuntament, que finalment va arribar a un acord per fer arribar l'alta velocitat a la zona. Ara la instal·lació ja està feta i tots els veïns que ho vulguin poden contractar el servei que els permet navegar a uns 300 megues per segon. Informen: Queralt Gómez / Anna Feliu

Descarregar arxius pesats era impensable fa només dues setmanes però ara, els veïns expliquen que poden treballar i, fins i tot, fer videoconferències sense problemes. “Estem entusiasmats!”, diu en Toni Segarra, membre de l’associació de veïns de la zona. Feia tres anys que esperaven aquest moment. El servei que tenien fins ara arribava a una velocitat màxima de tres megues per segon i ara ha passat a ser de 300 megues per segon. “Una cosa absolutament insuficient. Diversos veïns no podien treballar des de casa. Alguns fins i tot van canviar d’habitatge”, comenta Segarra.

Aquest retard va ser causat perquè el primer projecte per portar la fibra òptica a la Mercè preveia que el cablejat passés per les façanes dels habitatges però alguns veïns s’hi van negar. Com que l’alternativa de soterrar-lo resultava massa costosa, la teleoperadora hi va renunciar. Per això, l’associació de veïns demanava la mediació de l’Ajuntament, que finalment va arribar a un acord per fer arribar l’alta velocitat a la zona.