La primera tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, s’ha pronunciat sobre el primer any d’alcaldia de Jaume Collboni i amb el principi d’acord entre el PSC i ERC sobre la taula. “La valoració és molt clara. Tenim un govern que governa des del primer dia. Apliquem polítiques des del primer dia”, ha afirmat Bonet.

També ha afegit que “tenim una cosa que no tenen malauradament ni a la Generalitat ni a l’Estat, que és pressupost. Tenim un pressupost de 3.800 milions d’euros que ens permetrà seguir prenent decisions com hem fet durant tot aquest any“.

Màxim respecte als processos interns d’ERC

El govern municipal en minoria, liderat pel socialista Jaume Collboni, ja va desvincular l’acord amb ERC dels pactes al Parlament i, sobre l’ajornament del congrés extraordinari d’ERC que ha de votar l’acord de govern amb el PSC a Barcelona, Bonet ha remarcat que el govern municipal actual té “màxim respecte als processos interns dels diversos espais polítics per prendre les seves decisions”.

Bonet ha fet aquestes declaracions responent a les preguntes dels periodistes en el marc de la presentació del Pla calor 2024, en què l’Ajuntament ha detallat els 354 refugis climàtics que estaran operatius aquest estiu per fer front a la calor. En aquest sentit Bonet ha afirmat: “La feina que avui presentem és la millor demostració que aquests equips a l’àmbit de tot l’Ajuntament estan treballant sense pausa per seguir prenent les decisions que hem de prendre per poder gestionar el que ens toca gestionar pel que fa a la ciutat”.