(ACN) ERC Barcelona farà la seva consulta i debat sobre l’entrada al govern de Jaume Collboni “en la data més adient” tenint en compte la ronda de consultes del president del Parlament, Josep Rull, per a la investidura. En un comunicat, la presidenta de la Federació municipal, Eva Baró, i el secretari general, Antoni Vidal, han afirmat que amb aquest debat no volen “interferir” en les converses sobre la investidura i, per això, volien celebrar el congrés i la consulta entre les eleccions europees i la ronda de contractes de Rull. De tota manera, admeten que “el moment és complex” i que això “podia arribar a crear discrepàncies sobre la seva idoneïtat en el temps”.

“Els mecanismes de previsió van fallar”

El congrés d’ERC Barcelona s’havia de fer dijous al vespre, però es va acabar ajornant després que l’afluència de militants desbordés les previsions del partit. La sala on s’havia de fer tenia un aforament d’unes 270 persones, però uns 500 militants es van presentar a l’espai per participar en el debat.

Al comunicat, els dirigents admeten que es va “superar les perspectives” de l’organització i assumeixen que “els mecanismes de previsió van fallar”. “Assumim la responsabilitat de no haver calibrat bé el grau de mobilització que es podia produir ahir i que no va permetre celebrar amb les garanties necessàries el congrés”, afegeixen.

Destaquen l’alt nivell de mobilització de la militància

De tota manera, agraeixen a la militància la “gran assistència” i celebren “l’alt nivell de mobilització”, que consideren que demostra “una gran vitalitat del partit”. La federació insisteix en el seu “compromís” amb la participació de la militància en la presa de decisions i afirma que comptaran “amb tota la militància” per “analitzar l’escenari i els propers passos a seguir”.