Tres homes han forçat el pany de la centenària botiga El Ingenio del carrer d’en Rauric, al Gòtic, amb intenció d’ocupar-la, segons ha informat l’associació Fem Gòtic. El negoci, dedicat a la imatgeria de festes populars, va tancar a finals de l’any 2019 i la va adquirir l’Ajuntament dins del pla Persianes Amunt. Fonts municipals han confirmat que unes persones hi han entrat, però aleshores ha sonat l’alarma, i quan els Mossos hi han acudit, ja no hi quedava ningú.

A quarts d’una del migdia, la Urbana hi ha fet acte de presència, acompanyada d’una persona que ha tapiat l’espai. L’Ajuntament ha afirmat que “en breu es començarà a fer-hi les actuacions reformes pertinents perquè pugui albergar una nova activitat”.

L’entitat veïnal, que per la seva banda també havia alertat la Guàrdia Urbana, ha explicat a betevé que el local del costat de la històrica botiga està ocupat des del mes de maig. Un fet que segons una portaveu de Fem Gòtic està causant problemes al veïnat pels sorolls i de vegades també baralles. Afirma, a més, que hi ha molts veïns amb “nervis i ansietat” per aquest motiu. L’associació també assegura que a l’interior de l’establiment encara es conserven peces antigues de col·leccionista i també gegants i capgrossos d’arreu de Catalunya.