La Guàrdia Urbana va multar fa pocs dies tres de la vintena de famílies que habitualment creuen el Park Güell en bicicleta per acompanyar els seus fills a l’escola. Les sancions han pujat a 100 € i no entenen el canvi de criteri per multar ara una acció habitual i pactada, diuen, entre l’Escola Baldiri i Reixac i el gestor municipal del parc (BSM).

Un camí sense turistes i segur per circular en bici

Les famílies sancionades són veïnes dels barris del Carmel i de Can Baró que fan drecera pel parc per acostar les criatures fins a les escoles Reina Elisenda i Baldiri i Reixac. Ho fan abans de les 9.30 h del matí quan encara no hi ha turistes. D’aquesta manera, expliquen, eviten circular en bicicleta per vies tan transitades com la travessera de Dalt. “La multa diu que hem infringit la senyalització del parc. Evidentment la senyal hi és, però fins ara hi havia aquesta laxitud i no havíem tingut cap problema. Ara, però, sembla que les directrius són unes altres”, relata un dels pares multats per la Urbana.

Consultat l’Ajuntament, s’ha limitat a recordar que l’ordenança de medi ambient prohibeix anar en bicicleta als espais verds llevat dels que estan expressament senyalitzats. Fonts municipals han afegit que no es permet en el cas del Park Güell “per raons de conservació del patrimoni”.

Protesta sorollosa per poder creuar el Park Güell en bicicleta

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha convocat una protesta sorollosa com a queixa per les multes que la Guàrdia Urbana ha posat a tres de la vintena de famílies que habitualment creuen el Park Güell en bicicleta per acompanyar els seus fills a l’escola.

El BACC dona suport a les famílies

Dijous passat el BACC va intervenir a l’audiència pública de Gràcia explicant la situació viscuda per aquestes famílies i demanant el perquè del canvi de criteri. No obstant això, la consulta no va tenir resposta per part del districte.

Els veïns del Turó de la Rovira fan costat a la queixa de les famílies usuàries de la bicicleta i han convocat la passejada sorollosa prevista per dimarts, 18 juny, a les 8.15h del matí. La marxa sortirà de la porta del Park Güell ubicada a la carretera del Carmel.