ple municipal barcelona febrer 2024

Ja hi ha un principi d’acord entre el PSC i ERC perquè els republicans s’incorporin al govern municipal de Barcelona, tal com ha avançat ‘Nació Digital’. Segons aquest mitjà, a més, el preacord inclou dues tinències d’alcaldia per a ERC: la de Turisme, que podria recaure en la presidenta del grup municipal, Elisenda Alamany, i la de Drets Socials, que podria assumir Jordi Castellana.

Fonts republicanes han confirmat a través d’una nota de premsa que han arribat a un “preacord per un programa de govern conjunt i progressista” amb el PSC. També asseguren que les converses entre els dos partits s’han reactivat un cop passades les eleccions catalanes i les europees. L’alcalde, Jaume Collboni, i ERC ja van mostrar bona sintonia quan, a principis d’any, van signar un acord pel pressupost municipal.

Tot i no fer menció a cap tinència d’alcaldia, la nota de premsa sí que afirma que el preacord de govern va acompanyat d’un “principi d’acord per a la nova composició de l’executiu”. En aquest sentit, els republicans diuen que l’entesa inclou que Esquerra tingui “responsabilitats de gestió en àrees clau, com la llengua catalana, joventut, turisme, promoció econòmica, drets socials, projecció de ciutat, gent gran o qualitat urbana“.

Reunió extraordinària per decidir com validar l’acord

Aquest dimarts al vespre s’ha reunit l’executiva de la Federació d’ERC a Barcelona, en què s’ha decidit la fórmula per validar aquest principi d’acord. Finalment la militància podrà dir la seva en un congrés extraordinari que se celebrarà dijous.