Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han responsabilitzat el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni de les cues que s’han generat aquest primer dilluns amb el túnel de les Glòries obert, en el sentit d’entrada a la ciutat. La líder de Junts, Elsa Artadi, ha acusat l’executiu de “generar el caos” en comptes de fer el trànsit més fluid amb el túnel: “S’ha donat el surrealisme màxim”.

Des de Ciutadans, Luz Guilarte ha lamentat que el túnel d’accés a Barcelona sigui “un coll d’ampolla que augmenta la contaminació” amb les retencions, també als carrers del voltant. La presidenta de la formació taronja també ha reblat que Colau i Collboni “han convertit la mobilitat en un dels problemes principals a Barcelona“. Per la seva banda, Josep Bou (PP) ha criticat que “el model del govern és col·lapsar Barcelona”, i ha conclòs amb un missatge irònic: “Felicitats per aquest nou desastre“.

ERC vol un carril bus-VAO

En canvi, Esquerra ha insistit en la proposta que ja va fer divendres passat, abans que obrís el túnel en sentit Llobregat, per allargar el carril bus-VAO de a C-31 fins a la Gran Via. Una proposta que permetria als cotxes particulars amb una alta ocupació esquivar les retencions, però que l’Ajuntament ja ha descartat: “A l’interior de Barcelona hi tenim carrils bus i taxi, no carrils bus-VAO”, ha sentenciat Manuel Valdés, gerent de Mobilitat.