XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això jo crec que és positiu. Dóna tranquil·litat i fa que els qui hem complert i hem fet els deures no estiguem castigats. Si no ens trobaríem que el que no paga els proveïdors es beneficia i els que paguem puntualment ens veuríem sense estar beneficiats i seria ridícul."

Segons els càlculs de l’Ajuntament, la mesura del govern central podria suposar uns ingerssos d’entre 150 i 160 milions per al consistori. Xavier Trias considera que és una bona notícia perquè els donarà liquiditat i evitarà que hagin de recórrer als crèdits.

El Ministeri d’Hisenda tractarà els ajuntaments com a proveïdors de serveis que siguin de competència autonòmica. L’Estat, doncs, pagarà les factures pendents corresponents a la prestació de serveis públics com la sanitat, l’educació o els serveis socials vinculats a consorcis. Aquests diners equivalen al 70% del deute reconegut per la Generalitat.

Trias va avançar a BTV que esperava que el Ministeri d’Hisenda ajudés a eixugar el deute que la Generalitat té pendent amb l’Ajuntament de Barcelona. Creu que el compromís de l’Estat de pagar els proveïdors a 30 dies inclouria el consistori, que fa de creditor de la Generalitat.