MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "És inacceptable i trobem inacceptable que algú reventi la inauguració al crit de fora feixistes tenint les companyes d'Amical Mauthausen i el col·lectiu d'expresos polítics, així com lluitadores de la memòria antifeixista, presents al mateix acte. Entenem i creiem fermament que no tot s'hi val a l'hora de fer oposició i no es pot confondre l'atac a un projecte de govern amb l'atac a aquesta exposició. Ens sembla flagrant i un insult."

Maria Rovira ha reproduït l’argument que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va utilitzar per replicar les crítiques durant la presentació de l’exposició a El Born Centre de Cultura i Memòria: “no es pot confondre l’atac a un projecte de govern amb l’atac a aquesta exposició”, ha afirmat Rovira.

La regidora de la CUP ha advertit, així, a ERC i CiU que “no tot s’hi val a l’hora de fer oposició”, ja que un grup de militants de les JERC i les JNC van entrar amb una pancarta a la presentació de l’exposició. A més, Rovira ha recordat que a l’acte oficial van participar membres d’entitats antifeixistes, com l’Amical Mauthausen, motiu pel qual ha qualificat d'”inacceptable” i d'”insult” la protesta.