El regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, ha dit que esborrar el nom de Joan Antoni Samaranch de l’escultura olímpica que hi ha a l’Ajuntament és “una mica exagerat”. En una entrevista al ‘Bàsics BTV’, Mòdol ha donat a entendre que es desmarcarà de Barcelona en Comú a l’hora de votar la proposta que el PP presentarà a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres per restituir el nom a la base de l’escultura. “Samaranch ha estat clau en la transformació de la ciutat”, ha afirmat el regidor.

Daniel Mòdol ha admès que la figura de Samaranch “desperta sentiments contradictoris”, però ha afegit que “ha fet molt per a la ciutat”. El regidor socialista ha dit que el millor és “no remoure” més aquesta qüestió i ha instat a no incidir més en un debat que no veu necessari. El PP defensarà aquest dimecres a la Comissió d’Economia una proposta d’acord que demana la restitució del nom de Samaranch a l’escultura olímpica com a mostra de reconeixement al que l’expresident del COI va fer per Barcelona i els jocs del 92.

Defensa l’enderroc de Can Vies mentre no es canviï el planejament

Sobre l’edifici de Can Vies, Daniel Mòdol ha dit que defensa la legalitat i ha recordat que ara el planejament vigent diu que l’edifici s’ha d’enderrocar. Ara bé, el regidor ha admès que el govern està treballant en una alternativa que faci compatible l’accés a un espai públic i alhora mantenir l’edifici. “Si aconseguim un nou consens modificarem el planejament”, ha dit Mòdol.